Apple Pie & Celebration

Photobucket

Min søde (og seje) veninde har netop født den fineste, lille dreng, og hvilken bedre måde at fejre den dejlige begivenhed på end ved at bage – og ikke mindst spise – kage. I dag har den derfor stået på bagning af en klassisk æblekage – I ved den med æbler i både og en masse kanel, uhm.

Kagen er nem at lave og tager kun ca. 10 min. + 35 min i ovnen, og der kræves ingen skills ala cupcake frosting eller anden delikat pyntning. En god gang creme fraise rørt med vanillesukker er dog kun et plus efter min mening;)

Photobucket

Photobucket

Her kommer opskriften:

4 -6 æbler alt efter størrelse (gerne en smule syrlige i smagen)
2 æg
150 g sukker
50 g smeltet smør
3/4 dl mælk
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 1/2 tsk kanel (evt rørt op med lidt sukker)
Lidt citronsaft/vanillesukker/hakkede nødder kan peppe dejen op efter ønske.

Æblerne skrælles og skæres i både – de kommes herefter i en skål med koldt vand. Æg og sukker piskes godt. Smøret tilsættes og herefter mælken lidt efter lidt. Bland mel og bagepulver sammen i en skål og sigt det i dejen. Hæld dejen på en smurt form, f.eks. en mindre bradepande, og drys dejen med kanel. Hæld vandet fra æblerne og placér bådene i et fint mønster – man kan jo lade kreativiteten komme i spil her. Drys til sidst med kanelsukker og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 35-40 minutter.

Og så: Spis, spis, spis til du segner;)

//I’m celebrating with a homemade apple pie, because my good friend just had a lovely baby boy.//

Comments
2 Responses to “Apple Pie & Celebration”
  1. Aiiiij, den må jeg prøve til mine gæster ! MUMS !/Linda

  2. Gør det Linda, den er super god og meget efterårs-agtig.

Skriv et svar til BRUUN by BRUUN Annuller svar